Здравейте колеги.Имам много странен проблем с климатроника.Преди ниаколко дена го напълниха с фреон,смяна на маслото и т.н.Когато колата е студена си духа що годе хладно,но след като се покара и загрее /отива над 90 градуса/запо4ва да духа по топло.Най тъпото е че след 2000 оборота направо започва да си духа топло.Моля ако някой е имал същия проблем нека сподели.Благодариа ви!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроник
Collapse
X
-
Re: Проблем с климатроник
Първоначално публикувано от alfonso90Здравейте колеги.Имам много странен проблем с климатроника.Преди ниаколко дена го напълниха с фреон,смяна на маслото и т.н.Когато колата е студена си духа що годе хладно,но след като се покара и загрее /отива над 90 градуса/запо4ва да духа по топло.Най тъпото е че след 2000 оборота направо започва да си духа топло.Моля ако някой е имал същия проблем нека сподели.Благодариа ви!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
-
A водната помпа ??? Има палстамасова перка, старее и се цепва .Когато се сцепи превърт в остта и няма циркулация.
каква температура ти вдига при каране.
Имах го горния проблем миналата година. Първо смених на 2 пъти датчик на вентилатора и баех по платката в голямото реле / 1 кутия в ляво на радиатора като се гледа с/у двигателя.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Колеги извинявам се че използвам тази тема за моя въпрос но ми се стори нещо подобно и при мен начи на колата климатика и компресора й се включват след 2000об. по надолу не може.........някакви идеи?92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща
Comment
-
ю
Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщениеКолеги извинявам се че използвам тази тема за моя въпрос но ми се стори нещо подобно и при мен начи на колата климатика и компресора й се включват след 2000об. по надолу не може.........някакви идеи?sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
уй
Първоначално публикувано от alfonso90 Покажи съобщениеЗдравейте колеги.Имам много странен проблем с климатроника.Преди ниаколко дена го напълниха с фреон,смяна на маслото и т.н.Когато колата е студена си духа що годе хладно,но след като се покара и загрее /отива над 90 градуса/запо4ва да духа по топло.Най тъпото е че след 2000 оборота направо започва да си духа топло.Моля ако някой е имал същия проблем нека сподели.Благодариа ви!sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
колеги,аиде и на мен да помагате!!!!!
проблема е следния: нямаше грам фреон и го напалних(тоя ми съдра кожата-100лв-щото бил от стария фреон)...обаче не работи и това е то!!! махна буксата на компресора и подаде + директно от акомулатора,и като се разбесне тоя климат та чак се простудих!!!!!!!!!!каза ми че,някаде имам проблем с доставката на +са от "ЧЕЗ-ЕЛЕКТРО"......така де-компресора си е тип-топ,ама като не знам коя е на цвят-ще стане БУМ!!!.........Та много Ви МОЛЯ,даите ми съвет как да спра тези адски
потни мъки???...........вмериса ми се даже и багажника на пот!!!!!
ако някои знае каде ще ми разрешат проблема да сподели,Моля!!!!!!!!!
Comment
-
х
Първоначално публикувано от draxterr Покажи съобщениепроблема е следния: нямаше грам фреон и го напалних(тоя ми съдра кожата-100лв-щото бил от стария фреон)...обаче не работи и това е то!!! махна буксата на компресора и подаде + директно от акомулатора,и като се разбесне тоя климат та чак се простудих!!!!!!!!!!каза ми че,някаде имам проблем с доставката на +са от "ЧЕЗ-ЕЛЕКТРО"......така де-компресора си е тип-топ,ама като не знам коя е на цвят-ще стане БУМ!!!.........Та много Ви МОЛЯ,даите ми съвет как да спра тези адски
потни мъки???...........вмериса ми се даже и багажника на пот!!!!!
ако някои знае каде ще ми разрешат проблема да сподели,Моля!!!!!!!!!sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
г
Първоначално публикувано от draxterr Покажи съобщениес климатронок е!!! а и треа да има налягане щом е заредена с фреон,нали?
някои знае ли каде има сержиз за този проблем???sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Всяка климатична система има датчици на ниското и високото налягане-на ниското следи дали има фреон в системата и ако е малко не пуска компресора(идеята е ако има пробив да не изхвърли маслото и компресора да работи на сухо),а на високото включва втора скорост на вентилатора и/или ако е двоен датчик при 25-27 бара изключва компресора за да не блокира или пръсне маркуч(тогава вероятно има запушване).Зареждането със зарядна станция,която дозира фреона и маслото понякога не е удачно,защото системата иска повече фреон отколкото пише на колата(около 700-800 гр.).Задължително е да се направи проверка за пробиви след всяко зареждане-аз ползвам търсач,другия вариянт е с ув лампа и оцветител,но според мен е по-скъпия и неудачен вариянт,защото не хваща всички пропуски(в купето например).Компресор се сменя само в много краен случай-всичко се ремонтира.Ако климатика на празни обороти прави студ,а на високи не или е частично запушена системата или не е заредена добре.Много често се случва да работи и частично с парно-при изключен климатик на вътршна циркулация не трябва да духа горещо(маркучите за парното не трябва и двата да са горещи),ако не,значи кранчето(или магнет вентилите) е прецакано.С това се занимавам от 12 години и мой съвет е небързайте да давате пари.Единственото място където могат да ви направят истинска диагностика е Импас 56(сега Аристо Моторс) при Богдан(според мен наи-добрия в БГ,от него съм крал занаят),но ремонтите при тях са скъпи.Всички коли които са на стария фреон(R12) се зареждат с новия(R134A) и работят перфектно (аз давам гаранция за това).Такова нещо като смяна на фреон и масло няма,има дозареждане само ако е необходимо.
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...081#post309081Last edited by victtorbg; d.m.y г., 15:31.
Comment
-
х
Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщениеВсяка климатична система има датчици на ниското и високото налягане-на ниското следи дали има фреон в системата и ако е малко не пуска компресора(идеята е ако има пробив да не изхвърли маслото и компресора да работи на сухо),а на високото включва втора скорост на вентилатора и/или ако е двоен датчик при 25-27 бара изключва компресора за да не блокира или пръсне маркуч(тогава вероятно има запушване).Зареждането със зарядна станция,която дозира фреона и маслото понякога не е удачно,защото системата иска повече фреон отколкото пише на колата(около 700-800 гр.).Задължително е да се направи проверка за пробиви след всяко зареждане-аз ползвам търсач,другия вариянт е с ув лампа и оцветител,но според мен е по-скъпия и неудачен вариянт,защото не хваща всички пропуски(в купето например).Компресор се сменя само в много краен случай-всичко се ремонтира.Ако климатика на празни обороти прави студ,а на високи не или е частично запушена системата или не е заредена добре.Много често се случва да работи и частично с парно-при изключен климатик на вътршна циркулация не трябва да духа горещо(маркучите за парното не трябва и двата да са горещи),ако не,значи кранчето(или магнет вентилите) е прецакано.С това се занимавам от 12 години и мой съвет е небързайте да давате пари.Единственото място където могат да ви направят истинска диагностика е Импас 56(сега Аристо Моторс) при Богдан(според мен наи-добрия в БГ,от него съм крал занаят),но ремонтите при тях са скъпи.Всички коли които са на стария фреон(R12) се зареждат с новия(R134A) и работят перфектно (аз давам гаранция за това).Такова нещо като смяна на фреон и масло няма,има дозареждане само ако е необходимо.
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...081#post309081Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 16:09.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment