Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатроник

Здравейте колеги.Имам много странен проблем с климатроника.Преди ниаколко дена го напълниха с фреон,смяна на маслото и т.н.Когато колата е студена си духа що годе хладно,но след като се покара и загрее /отива над 90 градуса/запо4ва да духа по топло.Най тъпото е че след 2000 оборота направо започва да си духа топло.Моля ако някой е имал същия проблем нека сподели.Благодариа ви!
    ALFA ROMEO 155 2.0 16V 1996

Re: Проблем с климатроник

Първоначално публикувано от alfonso90
    Здравейте колеги.Имам много странен проблем с климатроника.Преди ниаколко дена го напълниха с фреон,смяна на маслото и т.н.Когато колата е студена си духа що годе хладно,но след като се покара и загрее /отива над 90 градуса/запо4ва да духа по топло.Най тъпото е че след 2000 оборота направо започва да си духа топло.Моля ако някой е имал същия проблем нека сподели.Благодариа ви!
    Ако компресора работи и дава хладно, обаче и кранчето на парното се е прекарало - е тогава ги смесва и предпоалгам топлото е в повече! Това може да е! Дай още инфо в какво състояние духа топлото!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

При загрял мотор при високи обороти направо си духа топло.На празен ход си духа хладно.
      ALFA ROMEO 155 2.0 16V 1996

Comment

сигурен че ти работи компресора през цялото време
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

A водната помпа ??? Има палстамасова перка, старее и се цепва .Когато се сцепи превърт в остта и няма циркулация.
          каква температура ти вдига при каране.
          Имах го горния проблем миналата година. Първо смених на 2 пъти датчик на вентилатора и баех по платката в голямото реле / 1 кутия в ляво на радиатора като се гледа с/у двигателя.
          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

И аз имах такъв проблем и се оказа от датчика
            Alfa Romeo 155 1.9TD

Comment

Колеги извинявам се че използвам тази тема за моя въпрос но ми се стори нещо подобно и при мен начи на колата климатика и компресора й се включват след 2000об. по надолу не може.........някакви идеи?
              92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
              95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
              90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
              00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

ю

Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщение
                Колеги извинявам се че използвам тази тема за моя въпрос но ми се стори нещо подобно и при мен начи на колата климатика и компресора й се включват след 2000об. по надолу не може.........някакви идеи?
                Значи включването на компресора принципно няма нищо общо с оборотите на двигателя!Има общо с налягането на фреона в системата има си датчици които го управляват (компресора) и когато е по-високо или ниско налягането го изключват!
                sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

уй

Първоначално публикувано от alfonso90 Покажи съобщение
                  Сигурен ли си ,че имаш фреон в системата и че компресора наистина ти се включва!?Аз смених 4 компресора и поне сам си се занимавам знам какви ядове може да има човек с тая климатична система!!Може да си си напълнил системата и още на другия ден да е изфирясал фреона (както ставаше няколко пъти при мен)!!Преди да го напълните стана ли ясно от къде е изпуснал?!М-у другото недеи да вярваш на тая диагностика която прави машината за пълнене лично съм се убедил че нее ефикасна!!Казват ти няма проблем нямаш теч и след 2-3 дена няма никои!!А и за това което казваш че духа като е студен двигатела "Когато колата е студена си духа що годе хладно" от сега ти казвам че трябва да си духа направо студено а не хладко!!!Като запалиш колата се ослушаи дали чуваш прещракването от саидинителя на компресора като пускаш климатика

Comment

колеги,аиде и на мен да помагате!!!!!

проблема е следния: нямаше грам фреон и го напалних(тоя ми съдра кожата-100лв-щото бил от стария фреон)...обаче не работи и това е то!!! махна буксата на компресора и подаде + директно от акомулатора,и като се разбесне тоя климат та чак се простудих!!!!!!!!!!каза ми че,някаде имам проблем с доставката на +са от "ЧЕЗ-ЕЛЕКТРО"......така де-компресора си е тип-топ,ама като не знам коя е на цвят-ще стане БУМ!!!.........Та много Ви МОЛЯ,даите ми съвет как да спра тези адски потни мъки???...........вмериса ми се даже и багажника на пот!!!!!
                    ако някои знае каде ще ми разрешат проблема да сподели,Моля!!!!!!!!!

Comment

х

Първоначално публикувано от draxterr Покажи съобщение
                      проблема е следния: нямаше грам фреон и го напалних(тоя ми съдра кожата-100лв-щото бил от стария фреон)...обаче не работи и това е то!!! махна буксата на компресора и подаде + директно от акомулатора,и като се разбесне тоя климат та чак се простудих!!!!!!!!!!каза ми че,някаде имам проблем с доставката на +са от "ЧЕЗ-ЕЛЕКТРО"......така де-компресора си е тип-топ,ама като не знам коя е на цвят-ще стане БУМ!!!.........Та много Ви МОЛЯ,даите ми съвет как да спра тези адски потни мъки???...........вмериса ми се даже и багажника на пот!!!!!
                      ако някои знае каде ще ми разрешат проблема да сподели,Моля!!!!!!!!!
                      с климатик или с климатроник си!?Има датчик които следи дали има налягане в системата и ако соответно няма такова неразрешава на компресора да се включва!!

Comment

с климатронок е!!! а и треа да има налягане щом е заредена с фреон,нали?
                        някои знае ли каде има сержиз за този проблем???

Comment

г

Първоначално публикувано от draxterr Покажи съобщение
                          с климатронок е!!! а и треа да има налягане щом е заредена с фреон,нали?
                          някои знае ли каде има сержиз за този проблем???
                          Прегледаи си пак бушончетата и релетата щом неотива + към компресора!!Има и датчик които следи налягането в системата ако тои нещо е проблемен пак няма да заработи компресора

Comment

Всяка климатична система има датчици на ниското и високото налягане-на ниското следи дали има фреон в системата и ако е малко не пуска компресора(идеята е ако има пробив да не изхвърли маслото и компресора да работи на сухо),а на високото включва втора скорост на вентилатора и/или ако е двоен датчик при 25-27 бара изключва компресора за да не блокира или пръсне маркуч(тогава вероятно има запушване).Зареждането със зарядна станция,която дозира фреона и маслото понякога не е удачно,защото системата иска повече фреон отколкото пише на колата(около 700-800 гр.).Задължително е да се направи проверка за пробиви след всяко зареждане-аз ползвам търсач,другия вариянт е с ув лампа и оцветител,но според мен е по-скъпия и неудачен вариянт,защото не хваща всички пропуски(в купето например).Компресор се сменя само в много краен случай-всичко се ремонтира.Ако климатика на празни обороти прави студ,а на високи не или е частично запушена системата или не е заредена добре.Много често се случва да работи и частично с парно-при изключен климатик на вътршна циркулация не трябва да духа горещо(маркучите за парното не трябва и двата да са горещи),ако не,значи кранчето(или магнет вентилите) е прецакано.С това се занимавам от 12 години и мой съвет е небързайте да давате пари.Единственото място където могат да ви направят истинска диагностика е Импас 56(сега Аристо Моторс) при Богдан(според мен наи-добрия в БГ,от него съм крал занаят),но ремонтите при тях са скъпи.Всички коли които са на стария фреон(R12) се зареждат с новия(R134A) и работят перфектно (аз давам гаранция за това).Такова нещо като смяна на фреон и масло няма,има дозареждане само ако е необходимо.
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showt...081#post309081
                            Last edited by victtorbg; d.m.y г., 15:31.

Comment

х

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
                              Всяка климатична система има датчици на ниското и високото налягане-на ниското следи дали има фреон в системата и ако е малко не пуска компресора(идеята е ако има пробив да не изхвърли маслото и компресора да работи на сухо),а на високото включва втора скорост на вентилатора и/или ако е двоен датчик при 25-27 бара изключва компресора за да не блокира или пръсне маркуч(тогава вероятно има запушване).Зареждането със зарядна станция,която дозира фреона и маслото понякога не е удачно,защото системата иска повече фреон отколкото пише на колата(около 700-800 гр.).Задължително е да се направи проверка за пробиви след всяко зареждане-аз ползвам търсач,другия вариянт е с ув лампа и оцветител,но според мен е по-скъпия и неудачен вариянт,защото не хваща всички пропуски(в купето например).Компресор се сменя само в много краен случай-всичко се ремонтира.Ако климатика на празни обороти прави студ,а на високи не или е частично запушена системата или не е заредена добре.Много често се случва да работи и частично с парно-при изключен климатик на вътршна циркулация не трябва да духа горещо(маркучите за парното не трябва и двата да са горещи),ако не,значи кранчето(или магнет вентилите) е прецакано.С това се занимавам от 12 години и мой съвет е небързайте да давате пари.Единственото място където могат да ви направят истинска диагностика е Импас 56(сега Аристо Моторс) при Богдан(според мен наи-добрия в БГ,от него съм крал занаят),но ремонтите при тях са скъпи.Всички коли които са на стария фреон(R12) се зареждат с новия(R134A) и работят перфектно (аз давам гаранция за това).Такова нещо като смяна на фреон и масло няма,има дозареждане само ако е необходимо.
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...081#post309081
                              Ремонт има ама зависи кои ти го прави!!!Аз така изгорях с доста пари точно за ремонти и в краина сметка с друк компресор засега всичко си е ок!!Ако някои иска имам няколко все за осови уплътнения Sanden SD709
                              Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 16:09.

Comment

Working...
                              X